Alyvuogių aliejus Extra Virgin OLIBAZA, Ispanija

Nauja prekė

Šalto spaudimo, nerafinuotas, jame gausu Omega-9 riebiųjų rūgščių, antioksidantų (vit. E, chlorofilo, karotinų ir kt.), vitaminų A, D ir K.

Tai saugios, sveikos ir lengvai virškinamos 100 % alyvuogių sultys, išgaunamos tik mechaniniu būdu.

Smulkiau

Turime

5,50 €

Apie prekę

Alyvuogių aliejus Extra Virgin „Olibaza“

Šalto spaudimo, nerafinuotas alyvuogių aliejus, kuriame gausu Omega-9 riebiųjų rūgščių, antioksidantų (vit. E, chlorofilo, karotinų ir kt.), vitaminų A, D ir K.

TIESIAI IŠ SAULĖTOS PIETŲ ISPANIJOS, Andalūzijos regiono (Granados provincijos), kuris pripažįstamas labiausiai tinkamu alyvuogių auginimui.

Sudėtis: 100 % alyvuogių aliejus, išgaunamas tik mechaniniu būdu.

„Olibaza“ alyvuogių aliejus - saugios, sveikos ir lengvai virškinamos alyvuogių sultys, spaudžiamos iš picual rūšies alyvuogių.

 Jis tinka šaltiems ir karštiems patiekalams, ypač tinka kepti (iki 220 laipsnių C), nes jame dominuojančios omega-9 r. r. dėl mažo rūgštingumo kaitinamos mažai oksiduojasi. „Olibaza“ alyvuogių aliejaus rūgštingumas siekia tik 0,12 % (kai „Ekstra“ klasei leidžiamas iki 1%).

Tai puiki priemonė odos priežiūrai, nes turi daug vitamino E.

 2014 m. sezoną „Olibazos“ aliejaus gamintojai pasitiko įdiegdami naujausių technologijų spaudimo liniją, o 2015 m. pripažintas Andalūzijos gastronomijos paveldu.

Šio Andalūzijos aliejaus gamyba ir skonio suvokimas yra perduodami iš kartos į kartą. Ir šiandien jis vienas iš labiausiai vertinamų ir išskirtinių visame pasaulyje.
Viduržemio jūros regiono gyventojai per mėnesį suvartoja iki 2 litrų alyvuogių aliejaus. Tai vienas pagrindinių Viduržemio jūros virtuvės produktų. 

Didžioji dalis maisto gaminimo procesų neapsieina be aliejaus. Sveikatos specialistai būtent į jį pirmiausia ir siūlo atkreipti dėmesį. Tiek maistui, tiek odai vertingiausi yra nerafinuoti, t. y. chemiškai neapdoroti, neišgryninti aliejai, gauti pirmojo šalto spaudimo būdu. Tik tokie aliejai yra gyvi – išlaiko savo vertingąsias savybes, juose lieka įvairių rūgščių, vitaminų ir kitų bioaktyvių medžiagų.

Aliejų karaliumi vadinamas alyvuogių aliejus. Tai viena vertingiausių gastronominių dovanų, kurias visam pasauliui teikia saulėti kraštai. Žvelgiant į alyvuogių aliejaus gamintojų žemėlapį matyti, kad Ispanija – pagrindinė alyvuogių aliejaus gamintoja pasaulyje. Šioje šalyje auga 24 alyvuogių rūšys.

Kaip degustuojant vyną, taip ir vertinant alyvuogių aliejų pasitelkiami regėjimas, uoslė ir skonis. Žinant, kokiomis savybėmis pasižymi vienas ar kitas aliejus, galima išvengti klaidų. Pavyzdžiui, geras pietų Ispanijos alyvuogių aliejus pasižymi žalsvai auksine spalva. 

Degustuojant alyvuogių aliejus įpilamas į plačiadugnę taurę ir pašildomas laikant ją delnuose – aliejaus temperatūra turi būti apie 28 °C. Tada jis uodžiamas – bandoma pagauti kvapo natas. „Olibaza“ aliejus dvelkia vaisiais, prieskoninėmis žolelėmis. Alyvuogių aliejaus skonis tiriamas panašiai kaip ir vyno. Nuryjamas gurkšnelis ir bandoma įvertinti, koks skonis jaučiamas pirmiausia, kokie poskoniai atsiskleidžia vėliau, stengiamasi pajusti, kiek jis sūrus, rūgštus, saldus ar kartus. Pirmiausia atsiskleidžia ir ryškiausias turi būti aitrumas (kartumas) – tai gero aliejaus požymis.

Tam, kad būtų pagamintas kokybiškas „Olibaza“ alyvuogių aliejus, turintis naudingų ypatybių, gamintojas turi įvykdyti nemažai įvairių sudėtingų užduočių, pradedant alyvuogių skynimu, baigiant aliejaus išspaudimu. Alyvuogių aliejus spaudžiamas iš vienoje alyvmedžių plantacijoje užaugusius vaisius ir iš karto sufasuojamas. Gaminant kokybišką aliejų pirmiausia svarbu, kad po skynimo alyvuogės būtų išspaustos per 24 valandas. „Olibaza“ aliejus spaudžiamas iškarto po nuskynimo. Tik per tokį laiką išspaustas aliejus gali būti laikomas ypač vertingu, nes vėliau alyvuogėse prasideda fermentacija, tad iš jų išspausto aliejaus kokybė suprastėja.

Antra, ir tai itin svarbu, – norint pagaminti geros rūšies aliejų, jį būtina spausti šaltai (temperatūra neturi viršyti 30 ºC), tinka tik mechaninis spaudimas – neleistinas joks pakaitinimas ar cheminiai procesai.

Vienas aliejaus kokybės rodiklių – jo rūgštingumas, t. y. aliejinės rūgšties kiekis aliejuje, kuris žymi aliejaus suirimo laipsnį. Kuo jis mažesnis, tuo aliejus kokybiškesnis. Nuo rūgštingumo kiekio priklauso aliejaus kepimo temperatūra.

„Olibaza“ aliejus puikiai tinka maisto gamybai, jo rūgštingumas yra tik 0,12%, todėl jo „dūmo taškas“, arba  temperatūra, iki kurios galima kaitinti, yra 220 °C. Kaitinti galima net keturis kartus, vis  mažinant kaitinimo temperatūrą.

Šio Andalūzijos aliejaus gamyba ir skonio suvokimas yra perduodami iš kartos į kartą. Ir šiandien jis vienas iš labiausiai vertinamų ir išskirtinių visame pasaulyje.

Maistinė vertė: 824 kcal / 3,389 kj, baltymų 0 g, angliavandenių o g, riebalų 91,6 g (iš jų sočiųjų 12,8 g, mononesiočiųjų 71,0 g, polinesočiųjų 7,8 g), vitamino E 20 mg (200 proc. rekomenduojamos paros normos).

 

Gaivus salotų padažas

Šlakelis aliejaus, šlakelis citrinų sulčių, pagal skonį sojų padažo, truputį medaus, mėgstamų prieskonių, druskos. Viską sumaišyti dubenėlyje, kelias minutes palaikyti ir apšlakstyti salotas.

 

PASIGAMINKITE NAMINIO MAJONEZO

Namie paruoštas padažas iš šviežių kiaušinių ir gero kokybiško Pietų Ispanijos alyvuogių aliejaus „Olibaza“ gali praturtinti Jūsų salotas.

Naminis provansalis

Jums reikės:

2 kiaušinio tryniai

1 stiklinė alyvuogių aliejaus „Olibaza“

15 g cukraus

1 žiupsnelis (1/3 šaukštelio) druskos (Himalajų, jūros)

2 arb. š. citrinos sulčių

1 arb. š. garstyčių

Kaip gaminti

  • Trynius sumaišykite su druska, cukrumi ir garstyčiomis, plakdami elektriniu plakikliu, plona srovele supilkite „Olibaza“ alyvuogių aliejų.

Plakite tol, kol masė sutirštės, o paskiausiai supilkite citrinos sultis ir dar šiek tiek paplakite.

 

Priedai

Klientai, kurie pirko šią prekę, taip pat pirko: