Nauja Ricinų aliejus, KVAPŲ NAMAI, 30 ml Padidinti

Ricinų aliejus, KVAPŲ NAMAI, 30 ml

Nauja prekė

Pagamintas iš paprastojo ricinmedžio (bot. Ricinus communis) sėklų. Iš Afrikos kilę ricinmedžiai paplitę Viduržemio jūros regione, Artimuosiuose ir Viduriniuose Rytuose, Indijoje.

Smulkiau

Turime

3,80 €

Apie prekę

Dioskoridas apie ricinų aliejų rašė: “Cicinum aliejus tinkamas galvos opoms, parazitinėms odos ligoms, tarpvietės uždegimui, gimdos pažeidimams, randams ir nuo ausų skausmo. ... . Išgėrus aliejaus, jis ištraukia iš žarnų vandeningas išskyras, o taip pat kirminus.”
  • Išgavimo būdas: šaltas spaudimas
  • Nerafinuotas
  • Plaukams.

Ricinų aliejus yra klampus, beveik bespalvis; tirpsta alkoholyje. 85-95% aliejaus sudaro ricinoleino riebalų rūgštis, likusią dalį - oleino, linolo, palmitino ir stearino rūgštys.

Kosmetinis ricinų aliejaus naudojimas:

  • · Tradiciškai naudojamas plaukų gražinimui ir augimo skatinimui;
  • · Blakstienų, antakių augimui skatinti;
  • · Kaip lūpų balzamas – padengia plonytę lūpų odą gana patvaria blizgia plėvele, saugo nuo išdžiūvimo, šerpetojimo; ilgai laikosi, nes aliejus klampus; labai tinka įmaišyti vitaminu E turtingo sojų gemalų aliejaus;
  • · Nagų masažui, maitinimui, poliravimui.

 

ĮSPĖJIAMAI, SVARBU ŽINOTI:

• Geriant aliejus patenka į motinos pieną, tad žindantiems kūdikiams gali sukelti viduriavimą;
• skatina gimdymo veiklą – po 40-os nėštumo savaitės naudoti su gydytojų priežiūra.

Priedai